Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 441g629kcal55.1g1.3g45.2g0g
Sokeri 257g1042kcal0g256.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g70g246kcal2.5g56.8g0.7g2.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g60g202kcal0.1g49.3g0.1g0.8g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 40g148kcal7.4g4.4g8.7g12.2g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA401g642kcal29.3g64.1g28.1g0g
Pandan tumma suklaa 150 g301g1606kcal14.7g156.4g96.2g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl802g2887kcal16g21.6g304.7g0g
Sokeri 120g488kcal0g120.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g100g40kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5232g16049kcal250.2g1528.4g967.4g30.2g
Valittu annoskoko2616g8024kcal125.1g764.2g483.7g15.1g
Annoskoko puolitettuna1308g4012kcal62.6g382.1g241.9g7.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905