Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g1202g120kcal7.2g16.8g1.2g8.4g
Sokeri 204g830kcal0g204.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L721g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 361g119kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g6g2.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Tilli, tuore 96g29kcal3.5g0.9g0.8g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5232g2242kcal24.4g453.6g4.2g21.6g
Valittu annoskoko2616g1121kcal12.2g226.8g2.1g10.8g
Annoskoko puolitettuna1308g561kcal6.1g113.4g1.1g5.4g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108