Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 40g6.4kcal0.8g0.1g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 120g42kcal5.5g2.3g0.4g3g
Kookoskerma, kara40g100kcal1.8g0.5g10g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Kalaliemi (kake) (Maggi)8g20kcal0.5g3.4g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g81kcal0g0g9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Chili paprika punainen6g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Soijakastike 7.2g4.3kcal0.4g0.7g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 3.2g12kcal0.2g2.7g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu6g4.8kcal0.1g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana524g562kcal19.8g25.4g40g8.2g
Valittu annoskoko262g281kcal9.9g12.7g20g4.1g
Annoskoko puolitettuna131g141kcal5g6.4g10g2.1g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553