Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl28g24kcal0.4g1.2g2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 28g78kcal0.6g0.8g7.9g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio33g95kcal11.2g0g5.6g0g
Grahamjauho 10g34kcal1.1g6.3g0.2g1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl28g96kcal3.9g18g0.9g1.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 19g133kcal0.1g0.1g15g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g56g51kcal9g0.8g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana525g1110kcal59.6g57g71.4g6g
Valittu annoskoko263g555kcal29.8g28.5g35.7g3g
Annoskoko puolitettuna131g278kcal14.9g14.3g17.9g1.5g
Arvot/100g100g211kcal11.3g10.9g13.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490