Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 709g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g230g65kcal1.4g13.7g0.5g5.8g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g709g2197kcal17.7g531.5g3.5g53.2g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g709g2410kcal17.7g588.2g3.5g14.2g
Kuivahiiva, annos 11g20g70kcal8.8g7.8g1.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl44g399kcal0g0g44.3g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl71g241kcal9.9g39.7g4.7g7.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti115g576kcal28.7g38.4g33.2g32.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5248g11913kcal168.4g2438.6g181.8g227.4g
Valittu annoskoko2624g5957kcal84.2g1219.3g90.9g113.7g
Annoskoko puolitettuna1312g2978kcal42.1g609.7g45.5g56.9g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049