Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g1024g3318kcal161.8g691.2g29.9g102.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g512g1843kcal73.7g301.6g35.8g48.1g
Ohrasuurimo 512g1650kcal42.2g323.3g10.2g38.9g
Oivariini, 60 (100g)64g352kcal0.6g0.6g38.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 512g1652kcal60.8g309.5g10.2g29.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5248g17631kcal678.2g3252.4g249g438.2g
Valittu annoskoko2624g8815kcal339.1g1626.2g124.5g219.1g
Annoskoko puolitettuna1312g4408kcal169.6g813.1g62.3g109.6g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810