Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 64g461kcal0.8g0.3g51.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen762g252kcal25.2g37.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1156g4047kcal138.8g821g24.3g34.7g
Hiiva, 50g127g78kcal16.6g1.4g0.5g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g254g147kcal22.9g12.7g0.5g0g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]254g356kcal35.6g35.6g8.6g122g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5248g10681kcal479.8g1816.8g171.2g313.4g
Valittu annoskoko2624g5340kcal239.9g908.4g85.6g156.7g
Annoskoko puolitettuna1312g2670kcal120g454.2g42.8g78.4g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427