Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 437g148kcal13.4g21.4g0.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa350g1049kcal80.4g0g80.4g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 8.7g47kcal0.1g0.1g5.2g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g175g559kcal22.7g108.4g4.4g15.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)699g175kcal7g38.5g0g9.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)10g27kcal0.9g1.7g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 874g1989kcal166.1g0g148.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5250g8154kcal587.8g372.2g482.2g54g
Valittu annoskoko2625g4077kcal293.9g186.1g241.1g27g
Annoskoko puolitettuna1313g2039kcal147g93.1g120.6g13.5g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191