Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi720g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 72g54kcal9.4g0.8g0.3g5g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma22g69kcal0g16g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)576g1843kcal79.5g334.1g18.4g72g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1152g4032kcal146.3g800.6g23g38g
Voi, 1 tl, 5 g72g526kcal0.7g0.7g57.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5256g13047kcal471.8g2304.4g198.6g230g
Valittu annoskoko2628g6524kcal235.9g1152.2g99.3g115g
Annoskoko puolitettuna1314g3262kcal118g576.1g49.7g57.5g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577