Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow50g50kcal11.5g0g0.4g0g
Herkkusieni 43g6.8kcal0.9g0.1g0.1g0.6g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.2g2.7kcal0.2g0.2g0.1g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%25g48kcal2.5g1.2g3.5g0g
Tilli, tuore 25g7.5kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana526g299kcal34g11.6g11.2g4g
Valittu annoskoko263g149kcal17g5.8g5.6g2g
Annoskoko puolitettuna132g75kcal8.5g2.9g2.8g1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.2g2.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343