Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore79g13kcal0.5g2g0.3g0.6g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g45g74kcal9g0g4.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Basilika, tuore 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 45g13kcal0.3g2.4g0.1g0.9g
Tomaattisose tomaattipyree 5.1g3.9kcal0.2g0.7g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz2.3g2.3kcal0g0.5g0g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g28g69kcal5.1g0.2g5.4g0g
Mozzarella juustoraaste, valio11g33kcal2.9g0g2.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen11g2.3kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana527g444kcal37g16.4g25.4g5g
Valittu annoskoko264g222kcal18.5g8.2g12.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna132g111kcal9.3g4.1g6.4g1.3g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171