Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)66g13kcal0.9g1.2g0.3g1.6g
Kukkakaali 26g6.3kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Jauheliha, sika-nauta 88g194kcal15.3g0g14.9g0g
Pekoni rasvainen 19g70kcal2.2g0g6.9g0g
Sinappi 7g9kcal0.3g1g0.4g0.1g
Oliiviöljy 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 22g72kcal0.4g0.7g7.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g11g16kcal1.7g0.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana527g876kcal43.2g9g74.4g5.2g
Valittu annoskoko263g438kcal21.6g4.5g37.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna132g219kcal10.8g2.3g18.6g1.3g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178