Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow500g500kcal114.9g0g4.5g0g
Herkkusieni 425g68kcal8.9g1.3g1.4g6.4g
Sipuli 375g113kcal4.7g18g0.7g6.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Vesi749g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g13g28kcal2.1g2.1g1.1g0.1g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%250g475kcal25g12.5g35g0g
Tilli, tuore 250g75kcal9.2g2.2g2g5.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g112kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5260g2987kcal340g119g115.6g40.6g
Valittu annoskoko2630g1494kcal170g59.5g57.8g20.3g
Annoskoko puolitettuna1315g747kcal85g29.8g28.9g10.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343