Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g27g147kcal0.3g0.3g16g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tomaattimurska 2003g589kcal11.2g106.1g4g38.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g267g160kcal2.4g13.9g10.7g0.8g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 11g7.5kcal0.1g1.2g0.1g0.4g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.7g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5264g2122kcal38.6g305g63g83.2g
Valittu annoskoko2632g1061kcal19.3g152.5g31.5g41.6g
Annoskoko puolitettuna1316g531kcal9.7g76.3g15.8g20.8g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928