Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75352g2393kcal3.5g3.5g263.9g0g
Sokeri 510g2071kcal0g509.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 598g2053kcal61g418.7g7.2g20.9g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g113kcal0g27.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g299g162kcal26.9g12.6g0.6g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g352g422kcal10.6g14.4g35.2g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 457g177kcal0.7g37.3g0.4g6.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g18g64kcal0.6g14g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5264g14968kcal208.4g2089.6g615.8g55.8g
Valittu annoskoko2632g7484kcal104.2g1044.8g307.9g27.9g
Annoskoko puolitettuna1316g3742kcal52.1g522.4g154g14g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072