Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1350g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)450g81kcal8.1g8.1g1.4g9g
Sipuli 117g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Peruna, vanha, kuorittu 180g137kcal3.4g27.9g0.4g1.8g
Parsakaali brokkoli 180g63kcal8.3g3.5g0.5g4.5g
Tomaattisose tomaattipyree 63g48kcal2.8g8.1g0.1g0.6g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g18g0.9kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Selleri, annos 50g90g13kcal0.9g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5274g893kcal53.6g134.8g6.4g45.4g
Valittu annoskoko2637g446kcal26.8g67.4g3.2g22.7g
Annoskoko puolitettuna1319g223kcal13.4g33.7g1.6g11.4g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958