Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1125g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl17g42kcal2g0.3g3.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g219g61kcal1.3g13g0.4g5.5g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Selleri, annos 50g5.6g0.8kcal0.1g0.2g0g0g
Palsternakka 68g43kcal0.3g8g0.3g3g
Kiinankaali 169g34kcal2.6g3.8g0.5g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g472g283kcal7.1g61.4g0.5g4.3g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g394g866kcal43.3g7.9g74.8g0.4g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%113g124kcal3g3g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5274g2938kcal120.8g200.6g183g31.4g
Valittu annoskoko2637g1469kcal60.4g100.3g91.5g15.7g
Annoskoko puolitettuna1319g735kcal30.2g50.2g45.8g7.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501