Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 75g22kcal0.7g3.4g0.2g1.3g
Selleri, annos 50g30g4.2kcal0.3g0.9g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl30g102kcal0.6g0.9g10.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima30g117kcal8.7g0g9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g554kcal22.4g23.8g39.6g7.2g
Valittu annoskoko264g277kcal11.2g11.9g19.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna132g139kcal5.6g6g9.9g1.8g
Arvot/100g100g105kcal4.2g4.5g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465