Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g124kcal14.2g0g7.5g0g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Täysjyväriisi 32g107kcal1.9g22.7g0.2g2.4g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.9g5.5kcal0.2g0.3g0.4g0g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 37g39kcal1.3g6.7g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana529g659kcal35.8g61.6g27.4g8g
Valittu annoskoko264g329kcal17.9g30.8g13.7g4g
Annoskoko puolitettuna132g165kcal9g15.4g6.9g2g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316