Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g80g258kcal8g60g1.8g8.8g
Linssi-punainen (raaka)114g345kcal28.4g56.8g1.1g10.2g
Juuriselleri 162g51kcal2g7.4g0.3g5g
Palsternakka 181g115kcal0.9g21.3g0.7g8.1g
Oliiviöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Valkokaali keräkaali 600g167kcal7.1g24.4g1.2g12.6g
Lihaliemi laimennettu 160g30kcal0g4.8g1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 16g47kcal1.8g2.4g3.4g0.1g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g2767kcal109.2g413.6g69.2g110.8g
Valittu annoskoko2640g1384kcal54.6g206.8g34.6g55.4g
Annoskoko puolitettuna1320g692kcal27.3g103.4g17.3g27.7g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251