Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1108g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g24g88kcal11g9.8g1.5g0g
Neljänviljanhiutale 67g219kcal6.7g38.6g2.3g7.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1297g4449kcal132.1g907.7g15.6g45.4g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 122g371kcal10.7g67.5g2.3g16.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g10254kcal321g2047.2g43.4g139.8g
Valittu annoskoko2640g5127kcal160.5g1023.6g21.7g69.9g
Annoskoko puolitettuna1320g2564kcal80.3g511.8g10.9g35g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256