Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1422g3150kcal248.9g0g241.8g0g
Punajuuri 711g273kcal7.1g49.1g1.4g17.8g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 222g632kcal34.4g0.4g55.5g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g142g16kcal1.1g2.3g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)142g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g8218kcal586.6g117.2g598.2g40.4g
Valittu annoskoko2640g4109kcal293.3g58.6g299.1g20.2g
Annoskoko puolitettuna1320g2055kcal146.7g29.3g149.6g10.1g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438091