Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 676g259kcal6.8g46.6g1.4g16.9g
Nauris 338g93kcal3.4g14.2g1g6.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g191g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Rypsiöljy 63g558kcal0g0g63.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 225g624kcal4.5g6.8g63.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5283g3220kcal38g161g258.2g54.2g
Valittu annoskoko2642g1610kcal19g80.5g129.1g27.1g
Annoskoko puolitettuna1321g805kcal9.5g40.3g64.6g13.6g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683