Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 327g451kcal61.2g0g22.9g0g
Kasvisliemikuutio 23g69kcal2.1g3g5.3g0.4g
Punajuuri 450g173kcal4.5g31.1g0.9g11.3g
Valkokaali keräkaali 310g86kcal3.7g12.6g0.6g6.5g
Juuriselleri 169g53kcal2.1g7.8g0.3g5.2g
Porkkana 101g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 130g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Basilika, kuivattu 1.1g2.9kcal0.2g0.2g0g0.5g
Timjami 1.1g3.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 7.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5292g1821kcal152.2g133.6g61.2g58.4g
Valittu annoskoko2646g911kcal76.1g66.8g30.6g29.2g
Annoskoko puolitettuna1323g455kcal38.1g33.4g15.3g14.6g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578