Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl113g652kcal23.8g6g57g13.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g226g1355kcal47.4g14.9g121.9g0g
Hermesetas, annos 5g45g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g903g388kcal88.5g3.6g0.9g0g
Voi 677g4913kcal8.1g2.7g550.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 226g745kcal4.5g6.8g79g0g
Kahvi mustana 100ml452g14kcal1.4g1.4g0.5g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5292g16136kcal347.4g70.8g1619.8g26.2g
Valittu annoskoko2646g8068kcal173.7g35.4g809.9g13.1g
Annoskoko puolitettuna1323g4034kcal86.9g17.7g405g6.6g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376