Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 50g159kcal12.2g22.8g0.9g4.4g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Sipuli 7.5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Pinaatti 19g2.5kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana530g350kcal25.2g46.6g4.6g9.4g
Valittu annoskoko265g175kcal12.6g23.3g2.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna133g88kcal6.3g11.7g1.2g2.4g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385