Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 25g57kcal1.3g4.4g3.5g1.4g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Tomaatti 50g11kcal0.3g1.7g0.1g0.7g
Kurkku 45g4.9kcal0.3g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 100g185kcal4.6g31.7g3.9g1.6g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore13g3.1kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana530g754kcal13.6g80.6g40g9.4g
Valittu annoskoko265g377kcal6.8g40.3g20g4.7g
Annoskoko puolitettuna133g189kcal3.4g20.2g10g2.4g
Arvot/100g100g142kcal2.6g15.2g7.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500