Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 28g204kcal0.3g0.1g22.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 34g42kcal3.7g0.1g3g0g
Kaurahiutale 11g42kcal1.6g6.4g0.8g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.5g0.4g1.3g
Sokeri 41g165kcal0g40.5g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g56g66kcal1.6g2.2g5.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 56g25kcal0.3g3.6g0.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana531g1357kcal22.6g162g65.8g8.6g
Valittu annoskoko266g679kcal11.3g81g32.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna133g339kcal5.7g40.5g16.5g2.2g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932