Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.5g5.5kcal0.7g0.6g0.1g0g
Maito, Kevyt21g10kcal0.7g1g0.3g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5.6g19kcal0.8g3.1g0.4g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.7g0.5g1.6g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Nautajauheliha 15%56g114kcal10g0g8.4g0g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Riisi puuroutuva 18g61kcal1.1g13.4g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml17g26kcal0.3g0.4g2.6g0g
Paprikajauhe 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g926kcal45.2g112.4g31.2g7.2g
Valittu annoskoko266g463kcal22.6g56.2g15.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna133g232kcal11.3g28.1g7.8g1.8g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420