Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali150g32kcal1.8g5.1g0.3g3.1g
Viinietikka 6.3g1.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Sokeri7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g38g8.3kcal0.4g1.7g0g0.8g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana533g178kcal4.6g29g4g8.4g
Valittu annoskoko267g89kcal2.3g14.5g2g4.2g
Annoskoko puolitettuna133g45kcal1.2g7.3g1g2.1g
Arvot/100g100g34kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649