Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 169g41kcal3.1g3.7g0.5g3.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi1.7g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 28g36kcal6.1g0g1.3g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia28g42kcal4.8g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana533g274kcal29.4g13.2g9.6g9.8g
Valittu annoskoko267g137kcal14.7g6.6g4.8g4.9g
Annoskoko puolitettuna133g69kcal7.4g3.3g2.4g2.5g
Arvot/100g100g51kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454