Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g3.3g24kcal0g0g2.6g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g49g182kcal4.3g37.4g1.8g2g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä33g25kcal2.2g5.3g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.2g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g4.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kiinankaali 44g8.7kcal0.7g1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Soijakastike3.3g2kcal0.2g0.3g0g0g
Kanaliemi laimennettu 33g3.2kcal0.1g0.1g0.3g0g
Katkarapu 55g37kcal7.9g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g704kcal37.2g90.4g22.6g5.2g
Valittu annoskoko267g352kcal18.6g45.2g11.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna134g176kcal9.3g22.6g5.7g1.3g
Arvot/100g100g132kcal7g16.9g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943