Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 455g149kcal2.8g25.3g0.9g11.6g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g22g23kcal1.8g3.7g0.1g0.4g
Chili paprika punainen32g13kcal0.6g2.8g0g0g
Oliiviöljy 38g334kcal0g0g37.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7g22kcal0.8g4.2g0.5g2g
Chilikastike original, Felix42g37kcal0.7g6.3g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk560g150kcal3.4g29.7g1.1g7.8g
Linssi, punainen, Go Green280g910kcal67.2g137.2g2.8g33.6g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 371g494kcal31.3g65.3g7.4g18.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g4337kcal220.8g562.4g101.8g152.6g
Valittu annoskoko2660g2169kcal110.4g281.2g50.9g76.3g
Annoskoko puolitettuna1330g1084kcal55.2g140.6g25.5g38.2g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822