Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g240g917kcal36g180g7.2g19.7g
Hiiva, 50g60g37kcal7.9g0.7g0.2g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl300g1050kcal42g192g9.3g16.5g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 14g59kcal0g14.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1080g3707kcal110.1g756.2g13g37.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g12618kcal392g2286.6g179.4g148g
Valittu annoskoko2664g6309kcal196g1143.3g89.7g74g
Annoskoko puolitettuna1332g3155kcal98g571.7g44.9g37g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073