Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 1200g1203kcal206.3g0g41.3g0g
Chili paprika punainen180g72kcal3.6g16.2g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g800g160kcal4.8g30.4g2.4g48g
Punasipuli, kuorittu, 100g120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Ruohosipuli, tuore200g54kcal2.8g7.6g1.2g2.2g
Lime, kuorittu, annos 50g120g43kcal0.7g2.6g1.3g3.4g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Korianteri, tuore, annos 20g20g4kcal0.4g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g3160kcal441.2g129.8g93.2g114.6g
Valittu annoskoko2664g1580kcal220.6g64.9g46.6g57.3g
Annoskoko puolitettuna1332g790kcal110.3g32.5g23.3g28.7g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521