Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.8g6kcal0.5g0.9g0g0.1g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g100g23kcal1.4g3.4g0.4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g2.5g5.9kcal0.1g0.7g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Katkarapu 90g62kcal13g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g570kcal32.4g14.6g41.4g0.8g
Valittu annoskoko267g285kcal16.2g7.3g20.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna134g143kcal8.1g3.7g10.4g0.2g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528