Tomaattinen linssimuhennos

Linssimuhennos

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2,5 dl punaisia tai vihreitä linssejä
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
(2 tl sokeria tai hunajaa)
1 tl sitruunan mehua
chiliä tai garam masalaa
1 tl suolaa

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli.

Kypsytä 5 min.
2. Lisää valkosipuli, pilkotut porkkanat ja linssit.

Sekoittele n. 5 min.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi.

4. Kiehauta ja anna kypsyä hiljalleen noin 20 min.
5. Mausta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 356 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.4g0g0.6g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 38g119kcal9.1g17.1g0.7g3.3g
Pirkka luomu tomaattimurska75g23kcal1g4.9g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g1.9g0.5kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g353kcal20.8g48.8g7.2g8.2g
Valittu annoskoko267g177kcal10.4g24.4g3.6g4.1g
Annoskoko puolitettuna134g88kcal5.2g12.2g1.8g2.1g
Arvot/100g100g66kcal3.9g9.1g1.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428961