Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g25g38kcal4.5g0g2.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.7g7.7kcal0.2g0.3g0.7g0g
Parsakaali brokkoli 19g6.6kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Purjosipuli 7.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Juuriselleri 1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 6.2g4kcal0g0.7g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g81g23kcal0.5g4.8g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g161kcal12.4g13g6.4g6g
Valittu annoskoko267g81kcal6.2g6.5g3.2g3g
Annoskoko puolitettuna134g40kcal3.1g3.3g1.6g1.5g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551