Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)18g67kcal0.1g1.1g7g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g122kcal3.6g24.9g0.4g1.2g
Vesi4.9g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys22g77kcal0.2g19g0g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.6g0g0g
Vesi27g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g66g224kcal10.6g0g20g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)6.6g25kcal0g0.4g2.6g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g66g24kcal5.9g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g1250kcal40.8g133.2g60g2.4g
Valittu annoskoko268g625kcal20.4g66.6g30g1.2g
Annoskoko puolitettuna134g313kcal10.2g33.3g15g0.6g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922