Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 59g24kcal0.6g2.4g0.5g2.2g
Kuohukerma,valio,2dl73g249kcal1.5g2.2g25.6g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g59g99kcal4.5g3g7.6g1.6g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g22g61kcal0.3g15g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu53g67kcal5.9g0.2g4.8g0g
Liivatelehti, gelatiini1.3g4.6kcal1.1g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe1.2g4.5kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g1019kcal27.8g47.8g77g7.6g
Valittu annoskoko268g510kcal13.9g23.9g38.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna134g255kcal7g12g19.3g1.9g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265916