Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali159g34kcal1.9g5.4g0.3g3.3g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 53g120kcal10g0g9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g6.6g23kcal0.4g5.1g0.1g0g
Sipuli 7.3g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.3g10kcal0g0g1.1g0g
Kananmuna, keitetty 7.3g10kcal0.9g0g0.7g0g
Kuohukerma13g45kcal0.3g0.4g4.6g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 19g56kcal0g13.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g598kcal27.2g49.8g31.6g6.8g
Valittu annoskoko268g299kcal13.6g24.9g15.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna134g150kcal6.8g12.5g7.9g1.7g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326