Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 18g54kcal3.2g8.7g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.4g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g35g53kcal0.4g2.1g4.6g0.2g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g71kcal2.1g14.4g0.2g0.7g
Ohrajauho 16g51kcal1.3g10g0.3g1.2g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 8.4g23kcal0.7g3.9g0.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g826kcal17.4g94.4g39.8g10.2g
Valittu annoskoko268g413kcal8.7g47.2g19.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna134g207kcal4.4g23.6g10g2.6g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694