Jauhelihamureke kikherneiden kera

Valmista korkeaan vuokaan pohjalle mausteseos: kananmuna, kermaviili, ketsuppia, soijaa, mausteita (sitruunapippuria, grillimaustetta, chiliä, suolaa).

Lisää mausteseokseen jauheliha ja sekoita.

Tiiviistä palloksi (tai vuoan muodon mukaan) ja laita vettä niin, että mureke lähes peittyy.

Laita uuniin 1.h/200c ja 2.h 180c.

Valmis!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Annkristin

Annkristin sanoi...

Mureke on proteenipitoinen ja vähärasvainen (vain jauhelihan rasva) sekä maukas, - laita rohkeasti mausteita! Myös yrttejä voi lisätä (persilja, timjam yms)

torstai 22.01.2009 klo 19:01

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha180g299kcal34.2g0g18g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 23g14kcal0.7g1.1g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Ketsuppi, Felix4g3.6kcal0g0.8g0g0g
Soijakastike 4g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kikherne säilötty Bonduelle45g59kcal2.9g9g1.3g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g790kcal79g22.6g42.8g4.4g
Valittu annoskoko268g395kcal39.5g11.3g21.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna134g198kcal19.8g5.7g10.7g1.1g
Arvot/100g100g148kcal14.8g4.2g8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99630