Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g26g27kcal2.1g4.3g0.2g0.5g
Basilika, tuore 37g10kcal1.2g0.4g0.3g0.6g
Parmesan formaggio da pasta125g570kcal49.9g0g41.2g0g
Auringonkukansiemen 125g741kcal28.7g15.7g61.8g7.5g
Oliiviöljy 225g1987kcal0g0g224.7g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1123g1573kcal58g314.1g7.6g38.2g
Broileri, rintafilee, nahaton 999g1070kcal230.7g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5340g11971kcal741.8g671g701.8g95g
Valittu annoskoko2670g5986kcal370.9g335.5g350.9g47.5g
Annoskoko puolitettuna1335g2993kcal185.5g167.8g175.5g23.8g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217