Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu15g135kcal0g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)168g45kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g58g60kcal4.6g9.4g0.3g1.2g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g1002g230kcal14g34.1g4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g25g59kcal0.8g6.6g3.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl501g1703kcal10g15g175.3g0g
Katkarapu 902g617kcal130.2g0g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5340g5699kcal323.6g146.4g416.2g8.2g
Valittu annoskoko2670g2850kcal161.8g73.2g208.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna1335g1425kcal80.9g36.6g104.1g2.1g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528