Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 105g347kcal0.5g84.8g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Tankoparsa, vihreä875g105kcal11.4g10.5g1.7g30.6g
Parsa 875g136kcal11.2g10.5g1.7g13.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Miniluumutomaatti, annos 250g438g88kcal2.6g14.4g1.3g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g5.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Ruohosipuli, tuore175g47kcal2.4g6.6g1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5348g1870kcal61.6g273.6g47.2g99g
Valittu annoskoko2674g935kcal30.8g136.8g23.6g49.5g
Annoskoko puolitettuna1337g468kcal15.4g68.4g11.8g24.8g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346