Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut420g420kcal96.7g0g3.8g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g467g1214kcal29.4g17.3g116.8g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)584g321kcal110.9g23.4g23.4g3.5g
Sitruunamehu (Limmi)53g13kcal0.1g0.9g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L234g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen654g168kcal5.9g30.1g2.6g13.1g
Chili paprika punainen35g14kcal0.7g3.2g0g0g
Purjosipuli 210g48kcal3.8g5g0.4g4.4g
Juokseva hunaja 250g18g56kcal0.2g13.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5348g4510kcal495.4g187.2g294g42g
Valittu annoskoko2674g2255kcal247.7g93.6g147g21g
Annoskoko puolitettuna1337g1127kcal123.9g46.8g73.5g10.5g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809