Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 751g209kcal8.9g30.5g1.5g15.8g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)278g89kcal4.7g12.8g0.3g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g105g101kcal4.4g17.9g0.2g5.2g
Chili paprika punainen30g12kcal0.6g2.7g0g0g
Persilja7.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Paprika, punainen150g39kcal1.4g6.9g0.6g3g
Kasvisliemikuutio, Knorr15g42kcal1.2g1.4g3.6g0.2g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)23g43kcal0.1g10.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 150g45kcal1.4g7.7g0.3g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5352g1333kcal49.8g209.8g14.4g68.4g
Valittu annoskoko2676g667kcal24.9g104.9g7.2g34.2g
Annoskoko puolitettuna1338g333kcal12.5g52.5g3.6g17.1g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990