Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow23g80kcal1.6g18g0.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g188g86kcal6g9g2.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.6g0.1kcal0g0g0g0.5g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g25g72kcal1.7g15.1g0.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g495kcal20.2g84.2g8.2g4g
Valittu annoskoko268g248kcal10.1g42.1g4.1g2g
Annoskoko puolitettuna134g124kcal5.1g21.1g2.1g1g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157