Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 125g30kcal2.3g2.7g0.4g2.9g
Voi, 1 tl, 5 g7.8g57kcal0.1g0.1g6.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 104g66kcal3.1g5g3.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa10g31kcal2.4g0g2.4g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana537g470kcal20.6g29.8g27.8g6.6g
Valittu annoskoko269g235kcal10.3g14.9g13.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna134g118kcal5.2g7.5g7g1.7g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.5g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474